-
Bijdrage coronadebat 15 december 2020
Lees verderHet is het laatste coronadebat van dit bewogen jaar. Het is ook op een heel bewogen moment, aan het begin van een lockdown. En het is goed om ook dan te reflecteren, terug te blikken. We moeten concluderen dat we dit voorjaar niet voorbereid waren op een pandemie. We moeten constateren dat de zorg is overbelast. Dat de hulpmiddelen waren verplaatst naar verre landen. En we zien hoeveel dit vraagt van een overheid, van een kabinet, van ondernemers, en van ons als geheel als samenleving.
-
Stilte!
Lees verderWe gaan weer in een lockdown en alles moet weer tot stilstand komen. De besmettingen zijn te veel, de druk op de zorg is te groot en de sociale en economische prijs die we daarvoor gaan betalen zal enorm zijn. Maar het komt toch echt door ons eigen gedrag. Minister-president Rutte en minister De Jonge lijken wat dat betreft toch een beetje op twee schoolmeesters die geen orde kunnen houden. Ze schreeuwen ‘stilte!’ en in het kabaal van de klas is zelfs van die schreeuw weinig te horen. En ik schrijf dat zonder een spoor van leedvermaak, want daarvoor is de situatie veel te ernstig.
-
Licht aan het eind van de tunnel
Lees verderDe maatregelen die de komende tijd worden genomen in de strijd tegen het coronavirus zijn heftig, raken ons allemaal – en dat vlak voor kerst. Tegelijkertijd denk ik dat het onvermijdelijk is dat er wordt ingegrepen, nu de cijfers oplopen en de druk op de zorg en het zorgpersoneel enorm toeneemt.
-
Herstel begint bij een eigen huis
Lees verderIeder persoon die op straat is komen te leven, heeft zijn of haar eigen verhaal met tegenslag. Een echtscheiding, een faillissement, psychische problemen of een combinatie van die dingen; je raakt je huis kwijt en komt op straat te staan.
Het verlies van een huis zorgt vaak voor verergering van de problemen. -
Meer waardering, welzijn en woningen voor ouderen: Waardig Ouder Worden 2.0
Lees verderDe ChristenUnie slaat de handen ineen met een brede alliantie van maatschappelijke organisaties. Zij willen dat het volgende kabinet zich extra inzet voor de positie van ouderen in onze samenleving. In het manifest ‘Waardig Ouder Worden 2.0’, dat vandaag gepresenteerd wordt, staan tien voorstellen voor een samenleving waarin ouderen kunnen blijven meedoen en zich gezien en gewaardeerd voelen. Waarin jong en oud niet tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Waarin ruimte is om te wonen, elkaar te ontmoeten en voor elkaar te zorgen.
-
Licht in het parlement
Lees verderHet is weer lichtjestijd. Joden wereldwijd staan samen met ons tijdens het prachtige Chanoekafeest stil bij het wonder dat de tempel 2200 jaar geleden opnieuw werd ingewijd. Het symboliseert hoe God trouw is tot de dag van vandaag. We mogen het licht branden om met het Joodse volk te vieren dat het kwaad niet het laatste woord heeft en het goede zal overwinnen.
-
Eindelijk steun voor mensen in de prostitutie
Lees verderIn deze coronacrisis hebben mensen in de prostitutie het zwaar te verduren. Ze zijn vrijwel onzichtbaar, maar veel van deze vrouwen en mannen bevinden zich in schrijnende situaties. Ze hebben weinig tot geen inkomsten. Vaak vallen ze buiten de bestaande steunmaatregelen, waardoor ze soms niet eens genoeg geld hebben voor eten voor zichzelf of voor hun kinderen. Hulporganisaties steunden hen met voedselpakketten. -
Betere hulp voor onbedoeld zwangere vrouwen
Lees verderAls je kleine kinderen hebt, is het een leuk spelletje. ‘Wat nou als…’ en dan iets onmogelijks benoemen. Wat nou als je zou kunnen vliegen? Wat zou je dan doen? Of als je onzichtbaar zou zijn? Of één dag wereldberoemd? Kinderen worden groter, dit soort spelletjes flauw. En toch is het goed om jezelf af en toe zo’n onmogelijke vraag te stellen. Bijvoorbeeld deze: wat nou als we het met D66 eens kunnen worden over een aantal stappen in de goede richting bij het abortusbeleid? -
Voorstellen voor een verstandig en barmhartig asielbeleid
Lees verderDe afgelopen jaren hebben we de problemen en beperkingen gezien van het huidige Europese vluchtelingenbeleid. En ook in Nederland speelt met regelmaat de discussie op over hoe we met asielbeleid moeten omgaan.
-
Extra inzet nodig tegen roken, overgewicht en drank
Lees verderEr is extra geld nodig om beleid tegen roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht door te kunnen zetten. ChristenUnie en GroenLinks vragen daarom 3 miljoen euro extra voor het Nationaal Preventieakkoord. Dat voorstel doen zij vandaag tijdens het debat over de begroting van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 48
- 49
- 50
- ...
- 125
- Volgende pagina