-
Regio
Lees verderHet kabinet heeft oog voor heel Nederland. Alle landsdelen moeten goed bereikbaar zijn. Dat is cruciaal zodat mensen overal in ons land goed kunnen wonen, werken, reizen en leven. Daarom investeert dit kabinet extra in infrastructuur en bereikbaarheid in het hele land. Er wordt via regiodeals geïnvesteerd in de economie in iedere regio van Nederland. Woningen worden niet alleen in grote steden gebouwd, maar ook in de kleine kernen zodat die bereikbaar blijven voor woningzoekenden.
-
Landbouw, natuur en voedselveiligheid
Lees verderDe agrarische sector staat voor de grote uitdaging om te zorgen dat landbouw ook in de toekomst volhoudbaar is voor boeren én natuur. Er wordt veel geld uitgetrokken voor de omschakeling naar kringlooplandbouw. Daarbij wordt de positie van boeren versterkt en worden nieuwe verdienmodellen gestimuleerd. De stikstofcrisis wordt de komende jaren verder aangepakt, natuur wordt hersteld en dierwelzijn wordt verbeterd.
-
Jongeren
Lees verderCorona, prestatiedruk, een tekort aan betaalbare woningen en steeds minder vaste contracten op de arbeidsmarkt maken het voor jongeren een onzekere tijd. Daarom komt er weer een basisbeurs, meer zekerheid op de arbeidsmarkt en wordt er veel meer gebouwd voor onder meer starters. Veel voorstellen van Coalitie Y, een initiatief van de ChristenUnie, staan nu in het coalitieakkoord.
-
Ouderen
Lees verderDit kabinet zet stevige stappen om de zorg voor en het welzijn van onze ouderen te verbeteren. Waardig ouder wordenwordt doorgezet, de ontmoeting tussen jong en oud versterkt en eenzaamheid gaan we tegen. Ook komen er meer woningen voor ouderen. Want juist nu steeds meer Nederlanders ouder worden, willen we dat er een zorgzame samenleving is en blijft.
-
Gezinnen
Lees verderTe midden van alle drukte van het leven moeten (jonge) gezinnen de ruimte krijgen om te wonen, te zorgen, te werken en te leven. De kinderopvang wordt goedkoper, belastingen lager, het ouderschapsverlof wordt verruimd en er komen meer betaalbare woningen. Ook wordt er werk gemaakt van de aanpak van armoede onder kinderen.
-
Eiwit-vaccins ingezet in strijd tegen corona
Lees verderDeze coronacrisis duurt nu al ruim anderhalf jaar en voorlopig is het eind helaas nog niet in zicht. Gelukkig weten we inmiddels wel welke middelen helpen in de strijd tegen het virus. Je houden aan de basismaatregelen, laten testen als je klacht hebt en in quarantaine bij een besmetting. Maar ook vaccinatie helpt, daarmee bescherm je jezelf en ook je omgeving. In de ziekenhuiscijfers zien we dat vaccinatie verschil maakt en ik ben dan ook blij dat we iedereen de ruimte geven om dit vaccin te nemen.
-
De strijd tegen gedwongen prostitutie
Lees verderAls er iets is waarvoor ik ooit de politiek ingegaan ben, dan is het toch wel de strijd tegen gedwongen prostitutie. Het leed dat vaak vrouwen, maar soms ook mannen ondergaan is een vorm van leed die ik zo snel mogelijk uit de wereld wil helpen. Afgelopen week werd ik geconfronteerd met berichten over zogenaamde ruilprostitutie. Het gaat dan vrijwel altijd om mensen die kwetsbaar zijn, maar niet het geld hebben om een bepaalde dienst te kunnen kopen. Bijvoorbeeld het laten nakijken van je auto, of het laten doen van je tuin of cv-ketel.
-
Waarom iedereen testen beter is dan sommigen uitsluiten
Lees verderGeen onderwerp dat momenteel zoveel los maakt als 2G, de laatste weken. Waar tot voor kort nog niemand van had gehoord of associeerde met een wel héél ouderwetse internetverbinding, is de discussie over het toelaten van mensen die óf gevaccineerd zijn (eerste g) óf genezen zijn van een corona-besmetting (tweede g) nu aan de orde van de dag. En waar dat deze week tot een ontknoping leek te komen, gebeurt dat nu niet. Wat is er aan de hand?
-
Voorrrang eigen inwoners bij sociale nieuwbouwwoningen
Lees verderDe fractie van de ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over het artikel wat de NOS afgelopen zaterdag plaatste over voorrang van eigen inwoners bij sociale nieuwbouwwoningen.
-
Samen door deze winter (bijdrage coronadebat)
Lees verderHet chanoekafeest, dat viert de Joodse gemeenschap deze dagen. En juist in deze sombere tijden, is dat een feest vol hoop. Van licht, van vreugde. En van een diepe boodschap. Duisternis overwin je niet met duisternis, maar met licht. En wat hoop ik dat dit feest volgend jaar, veel uitgebreider gevierd mag worden, ook in dit huis in goede traditie. Maar misschien heeft de diepe betekenis ons juist ook nu veel te zeggen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 30
- 31
- 32
- ...
- 125
- Volgende pagina