Berichten geschreven door Mathilde de Hart

 1. munnikenland.jpg
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 30 december 2021

  Gelderse subsidie doorontwikkeling Loevestein - Munnikenland

  In het Brabants Dagblad van 29 december 2021 staat dat de provincie Gelderland 107.000 euro subsidie uittrekt om bezoekers te stimuleren ook het omliggende natuurgebied Munnikenland te ontdekken.

  Lees meer over "Gelderse subsidie doorontwikkeling Loevestein - Munnikenland"

  Labels: ,

 2. GR2022.jfif
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 17 november 2021

  ChristenUnie Zaltbommel klaar voor verkiezingen 2022

  Op 17 november heeft de ledenvergadering van de ChristenUnie Bommelerwaard het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 vastgesteld.

  De ledenvergadering stond in het teken van de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De leden hebben het verkiezingsprogramma met de titel ‘Samen Recht Doen’ vastgesteld.

  Daarna kwam de kandidatenlijst aan de orde. Die is op voordracht van het bestuur ongewijzigd aangenomen door de vergadering. Daarmee stemden de leden in om Gilco Grandia (Aalst) tot lijsttrekker te benoemen.

  Lees meer over "ChristenUnie Zaltbommel klaar voor verkiezingen 2022"

  Labels: ,

 3. cultureel centrum zaltbommel.jfif
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 4 november 2021

  Cultureel Centrum Zaltbommel

  Voor ons ligt het besluit Cultureel Centrum Zaltbommel. Inmiddels dekt deze titel de lading niet meer helemaal. We spreken immers niet alleen meer over 1 op 1 vervanging van de Poorterij,  maar over een hybride variant, waarbij ook gebruik gemaakt gaat worden van de Sint Maarten. En inmiddels heeft het college ook gekeken of er functies die nu in Pand 9 zitten overgebracht kunnen worden naar of de nieuwbouwlocatie of naar de Sint Maarten.

  Lees meer over "Cultureel Centrum Zaltbommel"

  Labels:

 4. werkzaak.png
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 30 april 2021

  Motie wijziging GR Werkzaak

  Tijdens de raadsvergadering van 29 april heeft Mathilde namens de ChristenUnie een motie ingediend over de overdracht van cliënten. Het gaat om de groep cliënten die niet worden begeleid richting werk (Klantgroep 4) over te dragen naar Werkzaak. Met deze motie willen we regelen dat dit zeer zorgvuldig gaat gebeuren. Zie het filmpje hieronder. De motie werd breed aangenomen.

  Lees meer over "Motie wijziging GR Werkzaak"

  Labels:

 5. Euro bankbiljetten.jpg
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 6 januari 2021

  Bijstandsuitkeringen en giften

  Een vrouw met een bijstandsuitkering moet van de gemeente Wijdemeren ruim 7.000 euro terugbetalen, omdat haar moeder af en toe boodschappen voor haar deed. Deze zaak heeft landelijk tot veel verontwaardiging geleid.

  Lees meer over "Bijstandsuitkeringen en giften"
 6. 5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 31 oktober 2020

  Maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Meldpunt zorgwekkend gedrag 0800-1205.

  Staatssecretaris Blokhuis heeft deze maand het nieuw landelijk meldpunt Zorgwekkend gedrag gelanceerd. Dit meldpunt is gratis bereikbaar op 0800-1205.

  Via het meldpunt kunnen mensen die zich zorgen maken over een naaste in contact komen met zorgverleners in de buurt. Daarmee kan een melding bij het meldnummer het begin zijn van hulp waar behoefte aan is. Het gaat over niet-acute zaken: bij acute crisis of gevaar is zoals gebruikelijk het nummer 112 beschikbaar, of de lokale crisisdienst van de ggz.

  Lees meer over "Maak jij je zorgen over iemand in je omgeving? Meldpunt zorgwekkend gedrag 0800-1205."
 7. 5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 26 juni 2020

  Amendement m.b.t locatiestudie toekomstbestendige Poorterij aangenomen

  De Poorterij is een markant gebouw in de binnenstad van Zaltbommel, waarbij markant niet per se in de definitie van mooi gebruikt hoeft te worden, maar opvallend is het wel.

  Lees meer over "Amendement m.b.t locatiestudie toekomstbestendige Poorterij aangenomen"

  Labels:

 8. Pasen CU 3.png
  5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 9 april 2020

  Pasen: de dag van nieuwe hoop!

  Ineens was alles anders.... niet meer naar kantoor om te werken, geen spelende en lachende kinderen op de schoolpleinen, geen bezoekjes meer aan familie in het verzorgingstehuis en op zondag niet meer samen komen in de kerk, maar vanachter de laptop naar de preek luisteren. 
  Lees meer over "Pasen: de dag van nieuwe hoop!"
 9. 5C7A2991.jpg
  Door Mathilde de Hart op 29 januari 2020

  Bommelerwaards Jeugdlintje

  When I was a boy and I would see scary things in the news, my mother would say to me: "Look for the helpers. You will always find people who are helping.”
  ― Fred Rogers

  Lees meer over "Bommelerwaards Jeugdlintje"

  Labels: