-
Kiezen voor het goede leven
Lees verderWe staan op een kruispunt. En de Raad van State heeft ons er hardhandig midden op gezet. We kunnen even geen kant meer op. Dat is het moment om na te denken over wat we echt belangrijk vinden. Over wat het goede leven is. We stoten teveel stikstof uit, zo oordeelde de Raad van State, en daarom liggen nu duizenden bouwprojecten stil. Komt er geen nieuwe wijk in Roermond, geen windmolens in zee, geen nieuwbouw voor bedrijven. Dit verhaal van ons stikstofprobleem is eigenlijk ook het verhaal van Nederland. Het verhaal van ons allemaal.
Lees hier de bijdrage aan de Algemene Politieke Beschouwingen 2019.
-
ChristenUnie en D66 willen af van schommelingen gemeentebegroting
Lees verderDe ChristenUnie en D66 willen af van de huidige ‘trap-op-trap-af systematiek’ die bepaalt hoeveel geld gemeenten krijgen. Nu is het gemeentebudget afhankelijk van hoeveel het kabinet in dat jaar uitgeeft. Dat leidt momenteel tot grote tekorten en dus bezuinigingen in veel gemeenten, omdat het kabinet minder uitgeeft dan vooraf gedacht.
-
CDA en ChristenUnie willen parlementair onderzoek naar overheidsorganisaties
Lees verderCDA en de ChristenUnie willen een parlementair onderzoek naar de uitvoeringsorganisaties van de overheid. Dat voorstel doen de fractievoorzitters Heerma (CDA) en Segers (ChristenUnie) vandaag bij de Algemene Politieke Beschouwingen.
-
ChristenUnie-Kamerlid draagt zeewier op Prinsjesdag
Lees verderChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber draagt op Prinsjesdag een outfit met zeewier als grondstof. Ontwerpster Nienke Hoogvliet experimenteert en exposeert al langer met zeewier als grondstof, maar voor het eerst wordt een zeewier-creatie van haar ook echt gedragen. Met de outfit maken Kamerlid Dik-Faber en Studio Nienke Hoogvliet een statement voor nieuwe manieren van kleding produceren: vernieuwend, duurzaam en lokaal geproduceerd.
-
ChristenUnie & PvdA: ‘extra geld voor strijd tegen mensenhandel’
Lees verderGert-Jan Segers (ChristenUnie) en Lodewijk Asscher (PvdA) willen dat het kabinet extra geld vrijmaakt voor de strijd tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie. Volgens de partijleiders is er meer capaciteit bij de politie nodig om deze ‘moderne slavernij’ aan te kunnen pakken. Volgens de ChristenUnie en de PvdA is minimaal 10 miljoen euro per jaar extra nodig.
-
Coalitie-Y biedt premier Rutte jongerenmanifest aan
Lees verderTijdens een bijeenkomst in het ministerie van Algemene Zaken heeft premier Mark Rutte het jongerenmanifest van Coalitie-Y in ontvangst genomen. Het manifest wordt gesteund door acht politieke partijen en tientallen maatschappelijke (jongeren)organisaties.
-
Ruimte voor jongeren
Lees verderTe veel jongeren worden te zwaar belast door schulden en prestatiedruk. De ChristenUnie heeft het initiatief genomen tot Coalitie-Y en wil daarmee meer ruimte geven aan jongeren en hun talenten. We moeten af van het neoliberale denken dat jongeren wil doen geloven dat je je eigen project bent waarin je moet investeren en dat succes een keus is. Het leenstelsel is daar bij uitstek een uiting van. Het manifest van Coalitie-Y wil een omslag in dat denken, het leenstelsel aanpakken en de terugkeer van een basisbeurs.
-
Gert-Jan Segers en Klaas Dijkhoff in debat over artikel 23
Lees verderChristenUnie-leider Gert-Jan Segers en VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff kruisen binnenkort publiek de degens over onderwijsvrijheid. Dijkhoff zette eerder in een discussiestuk vraagtekens bij de houdbaarheid van het veelbesproken artikel 23. Volgens Segers zoekt Dijkhoff daarmee ‘ruzie met de verkeerde mensen’. Op 23 september gaan de beide coalitieleiders met elkaar in debat.
-
ChristenUnie-voorstel wordt werkelijkheid: maatschappelijke diensttijd start in 2020
Lees verderNa een proefperiode sinds de zomer van 2018, gaat vanaf februari 2020 de maatschappelijke diensttijd (MDT) officieel van start. De maatschappelijke diensttijd komt voort uit de verkiezingsprogramma’s van ChristenUnie en CDA, is daarna breder omarmd in de Tweede Kamer en nu uitgewerkt door ChristenUnie-staatssecretaris Paul Blokhuis. De maatschappelijke diensttijd is voor jongeren tussen 14 en 27 jaar, die zich in een periode van 6 maanden minimaal 80 uur inzetten voor de samenleving.
-
Reactie Carla Dik-Faber op rechtelijke uitspraak in euthanasiezaak
Lees verderVoor het eerst heeft een rechter zich uitgesproken over euthanasie bij diepdemente mensen.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 81
- 82
- 83
- ...
- 130
- Volgende pagina