Nieuwsbrief ChristenUnie Bommelerwaard december 2023

Nieuwsbrief ChristenUnie Bommelerwaard december 2023

Bommelerwaard
Nieuws vanuit de fractie

Fractie ChristenUnie Zaltbommel

 

Inhoudsopgave

  • Voorwoord door de fractievoorzitter
  • De fractie in beweging
  • Actiekalender fractie en schaduwfractie

Voorwoord fractievoorzitter

In het licht van Gods Zoon,
brengt Hij in kleinheid
Zijn grootheid dichtbij.

Meer dan 2000 jaar geleden veranderde de wereld voorgoed; in een onbeduidend onderkomen in Israel werd onze Zaligmaker, Jezus Christus, zoon van God geboren. De geboorte van een kind die als grote verlosser het perspectief waarin wij mensen leven volkomen verandert. In het licht van Gods zoon wordt alles anders! <klik op de kaart hieronder en zing mee>.

Kerstkaart CU december 2023

Gezegende kerstdagen en een voorspoedig 2024.

Namens de fractie,
Gilco Grandia, fractievoorzitter

 

De fractie in beweging

Werkbezoek Voedselbank

Maakt u zich wel eens zorgen of u nog genoeg geld heeft voor de boodschappen?

Voedselbank bezoekVoor ongeveer 75 huishoudens in onze gemeente is dit realiteit, daarom is er ook in onze gemeente een voedselbank. Vandaag waren wij daar te gast, spraken we met het bestuur en mochten we even rondkijken. Goed om elkaar te spreken en te horen dat er voldoende spullen en financiële middelen zijn in Zaltbommel om deze pakketten te vullen. Er blijven zelfs spullen over die naar andere plaatsen gaan waar voedselbanken het verdelen. Ook is het goed om te zien dat er speciale aandacht is voor de kinderen van de voedselbank. Bijvoorbeeld bij een verjaardag krijgen ze via stichting Jarige Job een pakket om feest te vieren en ook met Sinterklaas wordt er aan de kinderen gedacht.

De voedselbank draait helemaal op vrijwilligers, heel mooi om te zien dat mensen hun tijd en energie geven voor de mensen die de hulp van de voedselbank heel goed kunnen gebruiken. Verder zijn er gelukkig veel donateurs en sponsoren die alle hulp financieel mogelijk maken, echt top!

Armoede is een belangrijk thema voor de ChristenUnie, we blijven ons inzetten om dit te bestrijden en mensen te helpen die hier mee te maken hebben.  Zeker een voorziening als de voedselbank, die zich inzet voor de mensen die het minst te besteden hebben, heeft het nodig dat er vanuit de gemeente voldoende support en middelen zijn om hun taak uit te voeren.

We hebben schriftelijke vragen gesteld over de huisvesting van de Voedselbank in Pand 9.

Werkbezoeken regio

Werkbezoek GeldermalsenOp vrijdag 10 november hebben we boeiende ontmoetingen gehad met collega raadsleden van de ChristenUnie uit Culemborg, Vijfheerenlanden, Altena en West-Betuwe. We ontvingen in Geldermalsen Don Ceder, Tweede Kamerlid.

Op de Rehobothschool hoorden we dat er andere keuzes mogelijk zijn met betrekking tot het schoolmaatschappelijk werk op school en dat investeren in preventie loont. Welke zorg hoort bij de ouder, wat is de verantwoordelijkheid van school en waar is specialistische hulp noodzakelijk.

Daarna zijn we op bezoek geweest bij een bramenteler in Haaften. We zagen daar naast een prachtig bedrijf ook goede huisvesting voor de internationale werknemers.

16 november was demissionair minister Adema te gast in de Bommelerwaard. We ontvingen hem in Zaltbommel voor een lunch en een rondje door de binnenstad.

Minister Adema werkbezoek

Daarna was er een werkbezoek bij de "Hurnsche Kil" en spraken we Jos van Maanen (voorzitter van Collectief Rivierenland), Theo van Goch (waardman bij de Capreton) en met Gijsbert Smit (Stichting dorp en landschap, waardman), over de ontwikkelingen bij de Hurnsche Kil. Goed om te horen wat er speelt en wat er nodig is voor de toekomst om dit gebied succesvol te kunnen blijven beheren. Mooi om te zien dat boeren hier natuurinclusief bezig zijn. Natuur en landbouw gaan hier hand in hand, een inspirerend voorbeeld.

Minister Adema werkbezoek2

 

Actiekalender ChristenUnie Zaltbommel

De fractie neemt deel aan carrousel- en raadsvergaderingen op de volgende data:

  • 8 januari 2024; Nieuwjaarsreceptie Gasthuiskapel Zaltbommel
  • 9 januari 2024; Schaduwfractievergadering, vb carrousel
  • 11 januari 2024; Carrouselvergadering, stadhuis Zaltbommel
  • 23 januari 2024; Fractievergadering, vb raadsvergadering
  • 25 januari 2024; Raadsvergadering, stadhuis Zaltbommel

Zie voor agenda: AGENDA

Vergaderingen op het stadhuis zijn live mee te luisteren of te kijken via https://zaltbommel.notubiz.nl/live.

Wilt u meespreken in de voorbereiding naar de carrouselvergadering, wees dan welkom tijdens de schaduwfractievergaderingen op het gemeente- kantoor aan de Hogeweg in Zaltbommel. Deze vergaderingen starten om 19.30 uur. Deze vergadering wordt bijgewoond door de fractieleden, burgerleden, voorzitter van het bestuur en evt. achterban/leden van de ChristenUnie. Staat u voor een dichte deur, bel dan met Gilco 06-51245415 of Mathilde 06-34634986. We komen u dan halen!

U kunt ook uw mening laten horen aan de fractie via fractie@zaltbommel.christenunie.nl. We stellen dit zeer op prijs!-

 

Fractie ChristenUnie periode 2022-2026

Gilco Grandia, fractievz.
 
Mathilde de Hart, raadslid
 
Lees verder