-
Bij werken aan echte oplossingen voor migratie houden we vast aan onze diepste waarden
Lees verder“De ChristenUnie wil met hart en ziel werken aan een humaan en effectief migratiebeleid. Dat is nodig. Voor de mensen die het hardst bescherming nodig hebben, in de regio, in Europa en zo nodig in Nederland. Én voor de wijken en de dorpen waar het knelt omdat er simpelweg te veel nieuwe mensen komen, wat een druk legt op onze samenleving, op onze gemeenschappen. Daarom is het belangrijk om met elkaar te spreken over maatregelen die zorgen voor beheerste migratie, zeker voor arbeid en óók voor asiel. Daarin waren we bereid om ver te gaan." -
Teruggrijpen op onze waarden
Lees verder‘Waar komt het op aan voor onze partij en de christelijk-sociale beweging in déze tijd. Wat is onze politieke agenda van de toekomst? Dat zijn de vragen waar de Commissie Partijvisie zich de komende tijd mee bezig houdt’, vertelt Roel Kuiper in een bevlogen gesprek.
-
Ondersteuningsaanbod bij schulden werknemers
Lees verderEr zijn bedrijven waar wel meer dan 20% van het personeel loonbeslag heeft. Bedrijven waar het ziekteverzuim ook te maken heeft met de gevolgen van stress vanwege schulden of waar werknemers steeds vaker om een voorschot vragen.
-
"Wat ons bindt moet groter zijn dan ons verleden"
Lees verderDe excuses voor het Nederlandse slavernijverleden zijn niet het einde, maar eerder een begin van een heel proces. Want er is nog veel werk aan de winkel, in Nederland én in het Caribisch deel van ons koninkrijk. Een gesprek met Don Ceder, Tweede Kamerlid en Maikel la Rose, kandidaat-lid van de Provinciale Staten in Zuid-Holland.
-
Peter van Dalen neemt afscheid van het Europees Parlement
Lees verderEuroparlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) neemt op 3 september na ruim 14 jaar afscheid van het Europees Parlement. Op deze manier maakt hij op verzoek van het landelijk bestuur ruimte voor Anja Haga, eerstvolgende op de lijst.
-
Versoepel de normen voor wetenschappelijk onderzoek met embryo’s niet
Lees verderOnze huidige Embryowet stelt terecht grenzen aan wetenschappelijk gebruik van geslachtscellen en embryo’s. De wet streeft een evenwicht na tussen respect voor de menselijke waardigheid en het menselijk leven én andere waarden, zoals het genezen van zieken en het bevorderen van het welzijn van onvruchtbare paren en het toekomstige kind. Alleen restembryo’s die zijn overgebleven na een vruchtbaarheidsbehandeling mogen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.
-
Reactie Pieter Grinwis op het opstappen van LTO bij de landbouwakkoordonderhandelingen
Lees verder“Vanavond stapte LTO helaas uit de onderhandelingen voor het landbouwakkoord. Daarmee lijkt de route afgesloten naar het akkoord, dat Sjaak van der Tak (voorzitter LTO) zelf als eerste opperde, en dat door Johan Remkes vervolgens werd aanbevolen. Daarmee laat LTO een gouden kans liggen om met een ultieme krachtsinspanning in de ooit befaamde Nederlandse polder samen te zoeken naar oplossingen voor problemen, die niet van gisteren zijn en die morgen niet weg zijn. De zorg voor toekomst voor agrarische gezinsbedrijven, ons platteland, klimaat, natuur en water bindt ons samen en moet samenbindend worden opgepakt. De ChristenUnie-fractie betreurt dan ook zeer dat de onderhandelingen over een polderakkoord niet succesvol zijn afgerond.”
-
Reactie partijvoorzitter op coalitievorming in Flevoland
Lees verderPartijvoorzitter Ankie van Tatenhove: “Als ChristenUnie is onze missie vrede zoeken en recht te doen, in welke plaats of provincie dan ook. Onze fractie in Flevoland heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met partijen en dat heeft geresulteerd in het vandaag gepresenteerde akkoord met o.a. de PVV.
-
Keuzes voor de toekomst van Groningen
Lees verderIn het debat van afgelopen week bespraken we de conclusies van het rapport over de gevolgen van zestig jaar gaswinning. En de conclusie is helder: de belangen van de Groningers zijn structureel genegeerd bij de aardgaswinning in Groningen. Er is sprake van een ‘ongekend systeemfalen’ met rampzalige gevolgen. Er is te laat geluisterd, de gezondheid en veiligheid van Groningers is te lang genegeerd en geld was dominant bij besluiten over gaswinning. Zowel publieke als private partijen hebben hun plicht verzaakt. -
Groningers boven gas
Lees verderIk denk dat we allemaal terugkijken op een intens debat, ook de mensen die al naar huis zijn en nog een lange reis voor de boeg hebben en misschien wel het allermeest voor de mensen die thuis in Groningen zaten en waarvan ik weet dat sommigen niet durfden te kijken omdat het al te vaak is mis gegaan.
En juist daarom vind ik het zo belangrijk dat we dit dikke rapport waarin de parlementaire enquêtecommissie, over 60 jaar gaswinning beleid en de gevolgen daarvan hier bespreken. Dat het erkenning is van de miskenning die jarenlang ervaren is in Groningen. Dat is voor mij ook een belangrijk eerste aspect in de bijdrage van mijn eerste termijn, na het lezen van het rapport en de bezoeken in Groningen, de contacten tot gisteravond aan toe.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 13
- 14
- 15
- ...
- 124
- Volgende pagina