-
Naam Evangelische Hogeschool blijft bestaan
Lees verderZelden vond ik de stemmingen op dinsdagmiddag zo spannend als vandaag. Minister Bussemaker kwam met een wetsvoorstel om de namen universiteit en hogeschool te beschermen. De wet is bedoeld om wildgroei tegen te gaan, zodat niet zomaar iedereen de naam universiteit of hogeschool kan gebruiken. Door deze wet zou de Evangelische Hogeschool (EH), al 40 jaar een begrip in christelijk Nederland, echter haar naam moeten veranderen.
-
Wenkbrauw (column Nederlands Dagblad)
Lees verderDe ene jongen gaat een eigen kledingzaak beginnen, de andere wordt keeper van ADO Den Haag. Het eerste meisje wil politieagente worden, de tweede dierenarts. Vier kinderen van de veelkleurige groep acht van de Beatrixschool in de Haagse Schilderswijk.
-
Alleen in de drukte
Lees verderAan de kant staan en kijken hoe leuk anderen het hebben, hoe succesvol ze zijn. Op eenzaamheid rust een taboe. Het is niet stoer of sexy om daar voor uit te komen. Mensen vinden het moeilijk om erover te praten. Eenzaamheid herkennen, bij anderen of jezelf, is niet vanzelfsprekend.
-
Niet treuzelen met duurzame veerdienst Texel
Lees verderAl ruime tijd ligt er een veerboot in de haven van Den Helder te wachten op ontheffing om te mogen varen. Deze nieuwe veerboot is een stuk schoner dan de huidige die gebruikt wordt.
-
Opheldering nodig over berechting van daders MH17
Lees verderGisteren was de tussentijdse presentatie van het Joint Investigation Team over het strafrechtelijk onderzoek naar het neerschieten van de MH17.
-
Een slim, slecht idee
Lees verderMet slimme regelgeving kun je innovatie in het bedrijfsleven stimuleren. Dat doe je door als overheid eisen te stellen aan producten of productiewijzen. Regelgeving kan slim zijn en toch slecht worden uitgevoerd. De aanlandplicht in de kottervisserij is nou precies zo'n slim, slecht idee.
-
Prinsjesdagverdriet
Lees verderPrinsjesdag is een feestelijke dag. Al die mensen langs de kant van de weg waar de glazen koets langskomt, prachtige kleding en opvallende hoeden in en rond de Ridderzaal, de jaarlijkse 'verenigde vergadering' in aanwezigheid van de Koning. Twee jaar geleden zat ik er tijdens de Troonrede met mijn dochter (een bijzondere moeder-dochter-dag), dit jaar nam ik mijn eigen moeder mee (weer een moeder-dochter-dag, maar dan anders). Veel dankbaarder kun je je niet voelen.
-
'Zou het voor een tijd als deze zijn?' bijdrage aan de Algemene Politieke Beschouwingen
Lees verderZou het voor een tijd als deze zijn?Die vraag krijgt Esther. Een joods meisje dat opgroeit in de diaspora. In een vreemd land. Een wereldrijk. Op wonderlijke wijze leert ze de Koning van dat land kennen en verovert ze zijn hart. Esther wordt koningin, de machtigste vrouw van het machtigste land in de toenmalige wereld. -
Keuze voor orgaandonatie ultiem voorbeeld van naastenliefde?
Lees verder‘Ja of nee?’. Met die campagne probeerde de overheid een aantal jaren geleden meer orgaandonoren te werven. ‘Ja of nee?’. Een duidelijke vraag, die aan iedereen gesteld wordt. Ook – volgens sommigen: des te meer – aan christenen. ‘Ja of nee?’.
-
Waarom ik niet aan het medisch beroepsgeheim wil morrelen om fraude op te sporen
Lees verderNatuurlijk moet je fraude bestrijden. Ook in de zorg. En tja, als een zorgverzekeraar dan een keer twijfelt over jouw extra bezoekje aan de huisarts, dan is het voor die verzekeraar natuurlijk héél handig om jouw medische dossier eens in te zien, om te checken of het allemaal wel klopt. Dat vinden de verzekeraars, maar ook de regering én een meerderheid in de Tweede Kamer. Maar het is slecht nieuws voor patiënten, artsen en jouw privacy. De ChristenUnie stemde deze week daarom tégen het wetsvoorstel. Ik vertel graag waarom.
- Vorige pagina
- 1
- ...
- 121
- 122
- 123
- 124
- Volgende pagina