Eerste hulp bij Stemwijzer

SmartSelectImage_2018-02-12-15-38-00.pngmaandag 19 februari 2018 12:03

Nietsvermoedend vulde je de Stemwijzer in. En toen kwam daar opeens ChristenUnie uit… Wat nu?! Niet getreurd, het komt goed, we hebben meer gemeen dan u denkt. Mogelijk weet u zich niet direct aangesproken tot de christelijke signatuur. Maar als ChristenUnie werken wij juist vaak samen met mensen van heel andere achtergronden. Het gaat ons om de inhoud. Als je vergelijkbare idealen hebt, stap je over eventuele vooroordelen heen en help je dit land verder.

Wij komen namelijk op voor een waardevolle samenleving, waar mensen elkaar ontmoeten, er keuzevrijheid is qua scholen en zorg en men verantwoordelijkheid neemt voor milieu en het leven. Dit zijn idealen die een breed publiek aanspreken zowel binnen als buiten onze vaste achterban. Een mooi voorbeeld waarin de ChristenUnie vasthoudt aan haar principes en zich maximaal inzet voor de samenleving is het manifest ‘waardig ouder worden’. De ChristenUnie, fel tegenstander van uitbreiding van de euthanasiewet, stelde dat document op samen met Omroep Max en ouderenbond KBO-PCOB. Het plan gaat niet specifiek over euthanasie, maar bevat allerlei voorstellen om te voorkomen dat ouderen hun leven als voltooid ervaren. Zowel lokaal als landelijk maken wij ons daar hard voor. Hetzelfde geldt voor de rustdag, de ChristenUnie wil in deze mensen de rust en vrijheid geven om op een dag niets te hoeven, ChristenUnie Zaltbommel:"We willen de kleine ondernemer niet verplichten om te werken."

De landelijke campagneleider Marcel Koning heeft het idee van de ‘eerste hulp bij Stemwijzer’ bedacht bij de landelijke verkiezingen van afgelopen jaar toen de ChristenUnie vaak hoog scoorde in digitale stemhulpen, ook bij mensen die traditiegetrouw niet op de partij stemmen. Met Koning hopen wij hen over te halen om op ChristenUnie te stemmen “Mensen hebben bepaalde associaties of gevoelens bij partijen en denken dan misschien niet direct aan ons. Hopelijk is het voor een aantal van hen geen brug te ver om op de ChristenUnie te stemmen.”

Zie ook: https://www.trouw.nl/home/de-christenunie-stelt-waarden-boven-zetelwinst~aa3c0781/

« Terug

Reacties op 'Eerste hulp bij Stemwijzer'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.