Nog steeds geen beschutte werkplekken in de Gemeente Zaltbommel

donderdag 14 september 2017 21:55

We vragen er al jaren om; beschutte werkplekken in de organisatie van de gemeente Zaltbommel. Het is ronduit beschamend dat er nog steeds geen beschutte werkplekken zijn. Juist de gemeente moet een voorloper zijn in het aanbieden van werkplekken, allereerst om een goed voorbeeld te geven aan onze ondernemers en inwoners. Ten tweede, gemeenten zelf-verantwoordelijk zijn voor de beschutte werkplekken en ten slotte de gemeente is per 1 januari 2017 verplicht om beschutte werkplekken te realiseren.

We zijn dan ook erg blij met de toezegging dat de wethouder zich het komende jaar in zal zetten om beschutte werkplekken te realiseren. Maar we vragen wel om vaart!

 

PS: Beschut werk is bedoeld voor mensen met een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking. Mensen die alleen kunnen werken in een ‘beschutte’ omgeving, onder aangepaste omstandigheden. Zij hebben meer begeleiding en aanpassing van hun werkplek nodig dan van een reguliere werkgever is te verwachten.Beschut werk kan eenvoudig inpakwerk zijn, maar ook hoogwaardig productiewerk (bijvoorbeeld printplaten maken).

« Terug

Reacties op 'Nog steeds geen beschutte werkplekken in de Gemeente Zaltbommel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.