Even voorstellen... nr 7 Leon van den Dool

20180305_224543_0001.png
Leon
Door Leon van den Dool op 20 februari 2018 06:22

Even voorstellen... nr 7 Leon van den Dool

Ik ben Leon van den Dool (26 jaar), woon samen met mijn vrouw Juliëtte in Nederhemert, studeer voor (missionair) gemeentepredikant en hoop in september mijn studie af te ronden. In mijn vrije tijd ga ik graag klussen, kanoën of fietsen. Ik ben kerkelijk betrokken bij de gemeente te Kerkwijk en geef met enthousiasme leiding aan de leukste tieners van onze tienerclub. Wij rijden in een Volkswagen Up! met een redelijk duurzame brandstof, namelijk LPG.

Mijn motivatie om mij in te zetten voor de ChristenUnie is omdat deze partij zich inzet voor waardevol samenleven. Dat doet zij niet zomaar, maar met een diepe overtuiging om echt van betekenis te zijn voor de mooie gemeente Zaltbommel en haar inwoners. Bij het zoeken naar antwoorden op de uitdagingen van deze tijd laten wij ons als christelijke partij inspireren door de Bijbel. In de Bijbel gaat het over mensen, over samenleven en ook over de overheid. De Bijbel heeft een bevrijdende boodschap die hoop geeft voor de toekomst. Wij geloven daarom dat christelijke uitgangspunten in de politiek relevant zijn voor de gemeente Zaltbommel. Wij beseffen heel goed dat de overheid niet alle vraagstukken gaat oplossen. De samenleving is niet maakbaar. Maar de overheid is er volgens de ChristenUnie wel om het zwakke te beschermen en het sterke te reguleren, om zo vrede te stichten. De Bijbel roept ons op om recht te doen, trouw te zijn, en nederig de weg te gaan die God van ons vraagt. (Micha 6:8)

Ten tweede motiveert de ChristenUnie mij omdat zij een landelijke, christelijke netwerkpartij is. Dat biedt stabiliteit. Onze lokale standpunten zijn niet ad hoc opgeschreven maar gebaseerd op onze christelijke uitgangspunten. Tegelijk biedt het feit dat de ChristenUnie actief is op alle niveaus van het openbaar bestuur uitstekende mogelijkheden om af te stemmen en om lokale zaken provinciaal of landelijk aan de orde te stellen (en andersom). De ChristenUnie is een partij van christenen voor alle mensen. Wij willen iets uitstralen en doorgeven van de liefde die God heeft voor deze wereld, voor Nederland, voor de gemeente Zaltbommel.

Als raadslid/burgerlid in onze gemeente blijf ik mijzelf inzetten voor een duurzame gemeente Zaltbommel. Op het gebied van zorg betekent dat we (preventief) investeren in gezinnen en ouders motiveren om te investeren in hun relatie en in de relatie van hun kinderen. Op het gebied van milieu dient er nu echt een omslag plaats te vinden, namelijk van energie van, letterlijk en figuurlijk, ver weg naar energie dichtbij! Dat is een grote opgave en vraagt om daadkrachtige inzet en participatie van overheid, partners, bedrijven en inwoners. Als ChristenUnie zetten wij ons daarvoor in, omdat wij in een generatie de overstap willen maken naar een energieneutrale en groene leefomgeving.

Doe met ons mee. Geef geloof een stem!

Deel dit bericht

Labels: , , , , ,