Even voorstellen... nr 3. Gilco Grandia

0V1A1628.jpg
0V1A1628.jpg
Door Gilco Grandia op 12 maart 2018 09:42

Even voorstellen... nr 3. Gilco Grandia

In de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen stellen we iedere week een kandidaat aan u voor. Deze week, nummer 3, Gilco Grandia.

Ik ben Gilco Grandia en sta op plaats nummer 3 op de lijst van de ChristenUnie Zaltbommel voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Ik ben getrouwd met Joyce, vader van Marnica en Rico. Naast het politieke werk voor de ChristenUnie ben ik werkzaam als Consultant/projectleider Zaakgericht werken bij Centric en ben ik ouderling, scriba bij de Hervormde gemeente van Aalst.

Waarom ChristenUnie? Omdat ik mijn geloof in God wil uitdragen in de politiek. Belangrijke waarden zijn hierin dienstbaar zijn, recht en gerechtigheid. In de bijbel in Spreuken 31 wordt aan een koning het advies gegeven om het recht van de verdrukten niet te vergeten en op te komen voor mensen in nood. Wij zijn geen koning, maar we dragen wel bij aan de besluitvorming in onze gemeente. Die besluiten hebben altijd met mensen te maken. Dan is voor mij 1 vraag bijzonder van belang: Hoe doen we recht aan de mensen om wie het gaat?

Het leuke aan politiek is de betrokkenheid die je krijgt met allerlei verschillende mensen en hun belangen binnen onze gemeente. Je merkt dat als mensen in de carrouselvergadering komen meespreken over onderwerpen die hen raken. Ze hebben soms heel uiteenlopende belangen. En is het zaak dat we zoeken naar een oplossing waar iedereen zich in kan vinden, ongeacht het onderwerp. Soms moeten daar keuzes in gemaakt worden waar de één blij van wordt en de ander niet. Ook dat hoort bij politiek!

Raadslid zijn betekent dat jet het druk hebt. Veel e-mails doorworstelen, de vele activiteiten waar je bij hoort te zijn. Soms is dat even door bikkelen. Dat betekent zeker ook wel iets voor de thuissituatie.

Twee periodes heb ik ervaring mogen opdoen als raadslid in de gemeenteraad. Daar heb ik een aantal belangrijke lessen geleerd die ik de komende vier jaar wil inzetten. Samenwerken, verbinding zoeken, luisteren en verdiepen zijn belangrijk om te komen tot inspiratie en goede keuzes. Het gaat vaak niet om je persoonlijke voorkeur. Eerst proberen de ander te begrijpen en pas daarna begrepen worden. We gaan als ChristenUnie graag in gesprek met onze inwoners.

In onze gemeente hebben we een betrouwbare en stabiele overheid. Dat is terug te zien in het succes dat onze gemeente nu beleeft. Achterover leunen om te genieten van succes is niet verstandig. Dan is het snel over. Ik vind het belangrijk dat we actief blijven streven naar een waardevolle toekomst waarin iedereen kansen krijgt. We moeten de komende jaren verantwoordelijkheid nemen voor verandering. Dat betekent inspiratie opdoen, kansen pakken en leren van ervaringen. Ik vind het daarom belangrijk dat we alert blijven op zaken die niet goed lopen en op zaken die beter kunnen. Samen kunnen we actief werken aan positieve verandering.

Tenslotte; Ik geloof dat we als Gods kinderen een verantwoordelijkheid hebben voor Zijn schepping, die aan ons gegeven is om te bewerken en te bewaren. Deze opdracht kan je op verschillende plaatsen inhoud geven, ook als raadslid in de gemeente. Een groeiende gemeente, met vragen hoe je de onderlinge samenhang in stand houdt en versterkt, onze mooie natuur behoudt, en ook ruimte geeft voor de bouw van betaalbare woningen voor onze jonge gezinnen in mooie leefbare dorpen en wijken, hoe we als gemeente aan een duurzame, cyclische samenleving kunnen bijdragen, terwijl we ook de gemeente bereikbaar houden. Daar wil ik me voor de bewoners van Zaltbommel voor inzetten, als antwoord op de Bijbelse opdracht.

 

 

 

Deel dit bericht

Labels: ,