Even voorstellen... nr 2. Kees Kesting

0V1A1649.jpg
0V1A1628.jpg
Door Gilco Grandia op 16 maart 2018 11:06

Even voorstellen... nr 2. Kees Kesting

In de weken voor de gemeenteraadsverkiezingen stellen we iedere week een kandidaat aan u voor. Deze week, nummer 2, Kees Kesting.

Ook ik zal me in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen even voorstellen.  Ik ben Kees Kesting, 55 jaar, gelukkig getrouwd met Anja en vader van 8 kinderen, waarvan er nog 2 thuis wonen, en intussen 4 kleinkinderen. Zo is ons gezin al aardig uitgebreid en daar zijn we heel dankbaar voor. We wonen nu ruim 25 jaar in Zaltbommel en dat bevalt ons prima. En ook kerkelijk voelen we ons hier thuis: we zijn al vele jaren betrokken bij de Hervormde gemeente te Bruchem.

Politiek heeft altijd al mijn interesse gehad. Eerst vooral in het bestuur, maar de laatste 4 jaar bleek er een taak te liggen in de gemeenteraad ( in de huidige raad ben ik fractievoorzitter voor de ChristenUnie) .

Ik vind het heel belangrijk om wat ik geloof ook in de praktijk te brengen en zo op een positieve manier bij te dragen aan het welzijn van mensen in deze gemeente. En zo als christen niet alleen in de kerkelijke gemeente, maar ook midden in de maatschappij te staan. Gewoon als praktische opdracht die God ons meegeeft in Jeremia:  Bid tot de Heer voor de stad, zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.  Waarbij bloei staat voor shalom: vrede, welzijn. En daar krijgen we de mogelijkheid gelukkig voor . Dat gaat over allerlei zaken:  zondagsrust, keuze voor thuiszorg passend bij de eigen identiteit, zorg voor de schepping, maar vaak ook over hele praktische zaken waarbij wat minder je identiteit voorop staat. Maar natuurlijk blijft her christen zijn altijd een rol spelen vanuit onze levens- en mensvisie. Zoals nu ook blijkt uit ons thema:  waardevol. Voor mij een belangrijke reden om vanuit de ChristenUnie te kunnen en mogen werken.

Graag wil ik me een volgende periode  met veel plezier weer inzetten. Maar of ík dat nu mag doen of anderen namens de ChristenUnie : als het christelijke geluid ook in Zaltbommel in de politiek maar gehoord wordt!

Deel dit bericht

Labels: ,